Nerja

Att göra i och utanför Nerja

Våra personliga tips på sevärdheter och utflykter när du är här. Vi uppdaterat denna sida kontinuerligt.
Kika gärna in i vår blogg, där kommer vi också skriva om egna utflykter vi gör.

Nerja ligger 50 minuters bilresa öster om Malagas flygplats. Vi hjälper dig gärna med tips på smidig transfer till Nerja.

BALCÓN DE EUROPA

Balcón de Europa är Nerjas ikoniska landmärke. Förr eller senare hamnar man här vid räcket, blickandes ut över havet eller upp mot bergen. I närheten av balkongen hittar du en många uteserveringar, barer, restauranger, kaféer och glassbarer. Är man i Nerja så är ett besök här ett måste.


”Det här är Europas balkong”
, sägs det att Kung Alfonso XII utropat vid ett besök i staden år 1885. Därav namnet.

CUEVA DE NERJA

Är man i Nerja så är en tur till grottorna ett trevligt utflyktsmål. Detta är Spaniens tredje mest besökta sevärdhet och Europas största grottsystem. Eftersom det är en välbesökt turistattraktion så blir det en hel del folk under högsäsong. Var ute i god tid om du har egen bil dit. Biljetter går att köpa via deras sajt

SIERRA NEVADA

Europas sydligaste skidort ca 90 minuters bilresa från Nerja.  Skidområdets storlek och pisternas skötsel kan jämföras med Åre. Närheten till Nerja innebär att man har möjligt att samma dag åka skidor och ta ett behagligt dopp i havet. 

F.A.Q.

Vanliga frågor om Nerja

Boka en egen taxi som tar dig direkt till huset. Från Malagas flygplats är det ca 70 km till Nerja och tar ungefär en 50-55 min. Fråga oss så ger vi tips på bra och prisvärd taxiservice. 

Vi hyr bil själva varje gång vi är nere och provat flertalet aktörer som håller till på Malagas flygplats. Hör av dig till oss så ger vi dig tips på vilka som är bra, pålitliga och prisvärda. 

Absolut. Nerjas restaurangutbud är riktigt stort och det finns många bra restauranger att välja bland. I vår huspärm kommer det finnas ett antal guldkorn ni inte får missa, alltifrån trevliga chiringuitos vid stranden till bra tapasställen. 

Ja, vi är flexibla med bytesdagarna. Även under högsäsong. Edit: Under högsäsong 2022 kommer vi ej kunna vara riktigt lika flexibla. Men vi försöker lösa det på bästa sätt, bara så det inte blir allt för stort glapp mellan olika hyresperioder. 

Scroll to Top